Wie zijn wij?


De eigenaren van BRITS86: Ellen en Kees van Gennip

Ervaring

Brits86 is een tweemans-organisatie, die al 46 jaar actief is op het gebied van bridge-evenementen. Daarmee is BRITS86 verreweg de "oudste" en zeker de meest ervaren onderneming op dit gebied.

Ellen van Gennip, die de gehele organisatie - vooraf en ter plaatse - en de logistiek voor haar rekening neemt en bovendien het contact met de hotels verzorgt.

En Kees van Gennip die de technische man achter BRITS86 is en de afhandeling van de boekingen plus de financiën als hoofdtaak heeft.

Van 1978 tot op heden hebben we letterlijk honderden toernooien geleid en georganiseerd, waaronder het Nederlands Kampioenschap Individueel (grootse happening, 256 bridgers, RTL4 televisie erbij) en de op één na grootste kroegentocht van Nederland in Bergen Noord Holland met ieder jaar 352 paren in anderhalve week tijd volgeboekt.

In 1986 hebben we BRITS86 opgericht. Van 1988 tot 1993 verzorgden we twee tot vier keer per jaar voor Hotel Marijke in Bergen extra lange weekends met een afsluitend diner dansant. Op het laatst hadden we 60 paren (120 man) te gast. Het hotel zat bommetjevol en we moesten paren teleurstellen.


Vanaf 2002 (Kees ging met prepensioen) tot 2008 hebben we weekends en midweken voor Boon-a-part in Nederland verzorgd en we begeleidden tweemaal per jaar een maand bridgereizen voor Primavera naar Portugal. Na 2008 gingen we bridgereizen begeleiden voor H&W bridgereizen naar Turkije, Rhodos, Canarische Eilanden en Macedonié.

In totaal hebben we meer dan 340 bridgearrangementen geleid met in totaal meer dan 13600 gasten.


Voor wat betreft onze kennis van het bridgen. Ellen bridget 44 jaar en Kees bridget al meer dan 70 jaar.

Wij zijn beiden gediplomeerde wedstrijdleiders; Ellen sinds 2008; Kees sinds 1975. Kees was in de periode van 2000 tot 2012 docent ClubLeiders A en B - voor de bond. Hij leidde meer dan 500 CLA-ers op en meer dan 250 CLB-ers. Hij werd hiervoor in 2012 benoemd tot erelid van het district en een aantal jaren daarvoor kreeg hij de Kei uitgereikt door de Nederlandse Bridge Bond.

We hebben dus een ruime ervaring in de bridgewereld.


Bridgevraagbaak

In 2007 ging Kees van start met bridgevraagbaak.nl, een website waar de bridger kan kijken waar ergens een bridgearrangement wordt gehouden (binnen- en buitenland), wanneer welk toernooi plaats vindt, waar bridgeconventies staan vermeld en alle bridgeclubs in Nederland, ideeën voor bridgefeestjes, waar zijn er bridgewinkels. Wel, dat soort zaken..

Een website die met 200-300 verschillende bezoekers per dag de beste bezochte Nederlandse bridgewebsite was na die van de Nederlandse Bridge Bond.

1 oktober 2016 stopte Kees met bridgevraagbaak.nl na bijna 10 jaar. In BRITS86, als reisorganisatie, ging te veel tijd zitten.


Journaals

In 1986 gaven we bij ons eerste arrangement (Hotel Marijke in Bergen) 'n journaal uit. Tweemaal per dag. Nog met gewoon knip- en plakwerk met schaar en lijm.

Later bij Primavera en Boon-a-part en bij H&W introduceerden we ook daar het journaal. Wetenswaardigheden, een glazen bol en de uitslagen plus commentaar daarop. Dat zijn de vaste ingrediënten.

Daardoor kunnen we de avonden heel simpel beginnen met: Veel succes en veel plezier. "Alles" staat immers al in het journaal.


Waarom nu voor ons zelf beginnen?

Tja, waarom begonnen we in 2015 officieel voor ons zelf? Geen idee eigenlijk. We vinden het werk hartstikke leuk en we zijn geen mensen om achter de geraniums te gaan zitten.

Ook willen we arrangementen organiseren, die wij leuk vinden en die wij hebben uitgedacht en waarvan we denken dat u die arrangementen ook leuk zult vinden.

We willen geen arrangementen waar we ons voor moeten schamen. Ja, inderdaad mikken we op het wat hogere segment. Mensen doorzien snel, dat goedkoop niet altijd een goede koop is. Dat je beter een paar tientjes meer kunt uitgeven voor een prima verzorgd weekend.

Waar persoonlijke aandacht en ervaring
meer telt dan grootte.

Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent


Een voorbeeld van onze loopbriefjes (wandelkaarten)

© 1986-2024 Brits86